Kirjoja ja muuta elämääni muuttanutta

Kirjoja

Daniel Quinn (1996). Ishmael. Hyvin kirjoitettu, hyvin käännetty (suomeksi Ismael), lempeästi ja vääjäämättä maailmankuvamme haastava romaani. Jos luet yhden kirjan tänä vuonna, lue tämä.

Joanna Macy ja Chris Johnstone (2012). Active Hope - How to face the mess we're in without going crazy. Vastarinnan ja kestävyyden, toivon viljelyn psykologiaa ja läsnäoloa maailman tuskassa. Vain englanniksi. Selkeämpi ja vähemmän rönsyilevä kuin suomennettu Maailma rakastajana.

Joanna Macy (2009). Maailma rakastajana ja minuutena. Vanha viisas nainen, filosofian tohtori, systeemiteoreetikko, elämän ymmärtäjä. Tulkkini ja oppaani tieteen, teknologian, hengen ja elämän kiertokulun välimaastoissa.

Naomi Quenk (2002). Was that really me? Siitä miksi ihmiset käyttäytyy usein niin oudosti ja irrationaalisesti. Nojaa vahvasti Carl Jungin persoonallisuustyyppeihin, MBTI auki kirjoitettuna.

Winter ja Koger (2004). Psychology of environmental problems. Ei ympäristöpsykaa, vaan mitä eri psykan suuntaukset voi ympäristön ja meidän vuorovaikutuksen ymmärtämiseen tuoda. Tähän tutustun vielä lisää.

Viktor Frankl. Ihmisyyden rajalla. Pieni ja kaunis kirja ihmisyydestä, joka säilyttää elinvoiman ja lempeyden keskitysleireilläkin. Siitä, kuinka kaikkein kauheimman pahuuden ja kärsimyksen voi kohdata hajoamatta.

Eckhar Tolle. Läsnäolon voima. Keskustelumuotoon kirjoitettu lempeä dialogi, josta löydän kaikki väitteeni siitä, että läsnäolo ei toimi.

Clarissa Pinkola Estés. Naiset jotka kulkevat susien kanssa – villinaisen arkkityyppi myyteissä ja kertomuksissa. Alitajuntaa.

Naomi Klein, (2014). This changes everything.

David Berceli (2011). TRE-stressinpurkuliikkeet. Ruumiin oman stressinpurkumetodin eli trauman jälkeen tulevan tärinän käyttämisestä pitkittyneen stressin purkamiseen. Kun viha ja pelko painavat liikaa.

Yrjö Uurtimo (1999). On puhuttava siitä mistä vaikenemme - Martti Siiralan ajatuksia elämästä.

Pasi Toiviainen. Ilmastonmuutos. Nyt. (muistiinpanoja maailmanlopusta). Suomalainen tiedetoimittaja - yksi rohkeimmista ja rehellisimmistä ihmisistä joihin olen törmännyt.

Panu Pihkala (2017). Päin helvettiä? Ympäristöahdistus ja toivo.

Blogeja:

Brainpickings - Maria Popova kirjoittaa elämästä, tieteestä, filosofiasta ja kirjallisuudesta. Mahtava lähde jos kaipaa sopivasti haastavia kirjavinkkejä. Aloin juuri kuukausikannattajaksi.

Raptitude - how to make your life a bit more full. Kanadalainen mies kirjoittaa siitä, kuinka pääsi eroon ahdistuksistaan ja löysi elämälle suunnan.

Reuniting - Karezza. Erilainen tapa ajatella fyysinen rakkaus.

Ilmastovanhempien blogi. "Mitä kertoisin kyselyikäiselle ilmastonmuutoksesta?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti